az iroda.hu csoport tagja

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*
Menü

A Nitrogénművek panorámás irodája a MOM Parkban

A Nitrogénművek az új budapesti irodáját a MOM Park egyik irodaházában alakította ki, ahol igazán tudatosan megtervezett munkahelyet láthatunk, és ahol a funkcionalitás egyesül az igényességgel.

A magyar vegyipar és agrárium egyik emblematikus vállalkozása, a Nitrogénművek Zrt. a MOM Park F irodatornyában egy új 500 négyzetméteres munkahelyet alakított ki azért, hogy az új – inputkereskedelemi- és integrációs – szolgáltatásait egy központi irodából irányíthassa, ahol mind a hazai, mind a nemzetközi ügyfeleit reprezentatív körülmények között fogadhatja. A helyszín meglehetősen exkluzív, hiszen Buda egyik patinás kerületében található, ráadásul a 3. emeleti irodából fantasztikus panoráma nyílik a Sashegyre is. A négyzetes formájú irodaház határozta meg az alaprajzi struktúráját, hiszen a liftmagot körbeveszi az iroda, így mindkét irányból jól körbejárható. A kialakítás lehetővé teszi továbbá, hogy a természetes fény szinte minden helyiségben segítse a munkafolyamatokat, legyen szó tárgyalásról vagy elmélyült fókuszmunkáról. A liftmag és a mellette elhelyezkedő kiszolgáló helyiségek (vizes blokkok, teakonyha) láncolata valójában szegmentálja a munkahelyet, hiszen egyik oldalon helyezkedik el a recepció a fogadó-kávézó térrel, a tárgyalóblokkal és a vezetői szobával, míg a másik oldalon divíziók szerint a nyitott térben találhatók a munkaállomások, ahol az operatív munka zajlik.

Amint belépünk az irodába, rögtön érzékeljük a transzparenciát, hiszen a kisebb-nagyobb tárgyalók csupán – akusztikai funkciót is betöltő – üvegfalakkal vannak elválasztva, így egy átlátható egységes tér jön létre. A tervezés és a belsőépítészeti megoldások az Art Front Hungary Kft.-hez, közelebbről Göbölyös Kristófhoz és munkatársaihoz kötődnek, akiknek a gondos munkája eredményeképpen még a részletekben sem találunk kivetnivalót. A recepció mellett a fogadó-lobby egyben társalgó térként is használható, ahol egy modern kávézó szolgálja ki az igényeket. Itt a tárgyalások szünetében informális megbeszélésekre is sor kerülhet, de ugyanígy a dolgozók is tarthatnak egy-egy kávészünetet. A három tárgyalóterem nem csak méretéből fakadóan különbözik, hanem atmoszférájában is, hiszen mindegyik saját „személyiséggel” rendelkezik, a cég lapos hierarchiáját pedig jól érzékelteti, hogy mindössze egy üvegfalas cellás iroda került kialakításra, amúgy teljesen szabadon bejárható a tér.

Miután átsétálunk az iroda másik felébe, kirajzolódik a nagyteres koncepció, ahol a munkaállomásokat divíziónként üvegpanelekkel és középmagas tároló szekrényekkel osztották kisebb egységekre. Két közösségi tér határolja az open space-t, amelyek valójában multifunkcionális helyiségek, hiszen étkezésre, informális megbeszélésre, relaxálásra egyaránt alkalmasak, miközben egy kis teakonyha is a dolgozók rendelkezésére áll. Szembetűnő az abszolút tudatosság, amelyben bevonták a munkatársakat is, hiszen számos széket kipróbálhattak előzetesen. Az egészséges jövőképet bizonyítja, hogy még nem minden munkaállomásnak van gazdája, de a várható bővülés reményében még jó néhány szabad hely áll rendelkezésre.

A megvalósított munkakultúrát érzékelteti egy beszédes szám, miszerint az 500 négyzetméter közel 40%-a közösségi terület, vagyis igazán szellős, levegős és élhető iroda jött létre. A mindenre kiterjedő tudatos tervezést néhány részlettel is igazolhatjuk, hiszen a ma különösen trendi Flos Aim függesztett LED-es lámpatestei mellett a tárgyalókban például egy spanyol cég által készített könyvtár asztalokat helyeztek el a kommersz tárgyalóbútorok helyett, kényelmes „petrol blue” szinű kárpitozott drótvázas ülőbútorokkal körülvéve. A tárgyalók előterében mindenütt otthonosságot sugárzó meleg szürke PVC svédpadlón járunk, máshol vastag, kiváló hangelnyelő képességű buklé designszőnyegen az amerikai Milliken cégtől. Az anyaghasználaton látszik, hogy nem egy-két évre tervezték az irodát, vélhetően 5, vagy akár 10 év múlva is újszerű állapotban lesz a kiváló anyagok időtállóságának köszönhetően.

A magas komfortfokozatú irodabútorok választásával, a kárpitok színével éppen az volt a cél, hogy egyfajta home office-os hangulatot varázsoljanak az irodába. A mai iroda jellemzőjévé vált mostanra az igényes növények elhelyezése, amelyeknek ápolását szerződött szakemberek végzik, itt a Nitrogénművek irodájában pedig központi helyre kerültek a növények. Stílszerűen üvegpanelek között szinte piedesztálra állítva, ültető blokkokba csoportosítva, tudatosan árnyékkedvelő európai karakterű növényeket választottak.  Persze ennek a komoly zöldesítésnek az is a filozófiája, hogy a Nitrogénművek környezetbarát termékekben gondolkodik és egyik fő terméke a műtrágya. Az már csak hab a tortán, hogy napfénylámpákkal és spotlámpákkal megvilágítva emelik ki a dús növényzetet, így még különlegesebb hatást biztosítva számukra a térben. Tovább haladva visszajutunk a kiinduló pontunkra, vagyis a recepcióra, és ez a fajta körkörös mozgás harmonikus atmoszférát áraszt, érzékeltetve, hogy itt minden úgy van jól, ahogy van.

foto©BatárZsolt

Képgaléria

Hozzászólások: 0


A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal. Kifogás esetén, kérjük forduljon a blog szerkesztőjéhez.

Szóljon hozzá ön is!

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
Ellenőrzőkód:
CAPTCHA Image

Másik képet kérek